De Grindr Gay Dating App heeft een nieuwe update

Sinds de lancering van dé gay dating app Grindr in 2009 is het aantal gebruikers explosief gestegen en biedt de app een prima alternatief voor gay chatten. En er is nieuws: de laatste update van Grindr heeft enkele leuke nieuwe functies, waardoor je nog makkelijker leuke mannen ontmoet en kunt chatten. Zo kun je in de nieuwste versie van Grindr per ‘Tribe’ zoeken naar jouw type man. Ook zijn er nieuwe filtermogelijkheden en kun je er vanuit gaan dat Grindr minder vaak crasht.

Wat is Grindr precies?

Grindr en Grindr Xtra (de betaalde versie) zijn location-based apps die GPS of Wi-Fi-technologie op je iPhone, iPod touch, iPad, Android of Blackberry gebruikt om je exacte locatie te bepalen en direct te verbinden je met jongens/mannen in je omgeving. Je downloadt Grindr, maakt een account aan, upload een foto en profielinformatie en gaat op zoek naar (single) gay mannen bij jou in de buurt. Grindr Xtra is de betaalvariant en geeft je wat extra mogelijkheden.

grindr appGrindr is de meest populaire homodating app. De afgelopen 4 jaar is de app steeds geupdate en hij wordt nu gebruikt door homo’s all around the world. Om precies te zijn: er zijn nu meer dan 7 miljoen Grindr-gebruikers in 192 landen over de hele wereld. Op de website van Grindr staan leuke facts over de homo-ontmoetings app, die zowel op iPhone als Android beschikbaar is. De applicatie is een leuk alternatief voor de Nederlandse homodating-sites.

Grindr wordt het meest gebruikt in de Verenigde Staten, waar bijna 3.000.000 homo’s de gay app op hun smartphone hebben staan. Engeland is een goede tweede met 1.2 miljoen Grindr-gebruikers. Ook onder Franse, Canadese, Australische en Spaanse homo’s is deze homo dating-app erg populair. Nederland komt als klein landje niet voor in de Top 10 landen waar Grindr het meest gebruikt wordt.

Grindr app vooral gedownload in homo-steden

Vooral in stedelijke gebieden maken mannen gebruik van deze app, zo is te lezen op de Grindr site. Steden waar Grindr het meest gebruikt wordt zijn Londen, New York, Parijs, Los Angelos en San Francisco. Vooral steden met een grote homo-gemeenschap dus. Amsterdam komst nog niet voor in deze top 10 lijst; daarvoor zijn 180.000 gebruikers nodig en zoveel homo’s telt Amsterdam niet eens.

In totaal maken 2.8 miljoen homo’s minimaal een keer per maand van Grindr. Een kleiner deel hiervan, 1.2 miljoen gebruikt de dating app zelfs dagelijks. Elk moment zijn er minstens 300.000 mannen die ingelogd zijn op de applicatie. De meeste mannen hebben een standaard account, maar een deel heeft Grind Xtra aangekocht in de appstore.

Wat zijn de voordelen van Grindr Xtra?

Als je de betaalvariant neemt heb je een aantal voordelen ten opzichte van de gratis versie:
– Pushnotificaties. Je krijgt je berichten door zelfs op het moment dat de Grindr Xtra app niet geopend is
– Profielen swipen. Fotos van mannen naar links of naar rechts swipen (vergelijkbaar met Tinder)
– Filteren op wie er online is. Je ziet alleen mannen die ook echt online zijn en open staan voor een gaychat
– Meer mannen. Je kunt profielen zien van 300 mannen in jouw omgeving. Dat is 200 meer dan bij de gratis app
– Geen banner of advertenties
– Ongelimiteerde filters aanleggen; vind precies het soort jongens dat je zoekt.

De app kun je gratis downloaden. Dit zijn de links voor respectievelijk Android en iPhone en aanverwante producten.

In Nederland komt deze app langzaam aan ook los. Heb jij Grinder al op je telefoon staan en heb je er al veel mannen mee ontmoet? Is dit een goede gaychat mogelijkheid of zijn er betere gay apps te vinden? Is er een andere homo app die we op het weblog moeten bespreken? We lezen de ervaringen met Grindr graag terug in de comments. Digibeet? Voor ouderwetse contactadvertenties kun je deze pagina over man zoekt man oproepjes lezen.

Comments

  1. joanbigood says

    Gewoon alles. ben hetero maar gek op mannen..

Speak Your Mind

*