Dating-app speciaal voor lesbische vrouwen

Zoek je een lesbische dating-app? Dating-apps zijn er vandaag de dag toch echt wel in overvloed, dat kunnen we gerust wel zeggen. Er zijn heel veel mensen die zich kapot hebben zitten swipen, op zoek naar een leuke date. Er zijn zelfs apps waarbij je als homofiele man op zoek kunt gaan naar een andere homofiele man en dat is natuurlijk geweldig. Maar waarom is er eigenlijk geen speciale app voor vrouwen die op vrouwen vallen? Gelukkig is daar nu een verandering in gekomen.

Dating-app ‘Her’

Toen Robyn E. een vriendin aan het troosten was omdat die haar relatie met haar vriendin had verbroken, kwam ze tot de realisatie dat haar advies om een dating-app te gebruiken kant noch wal raakte. Er waren namelijk helemaal geen apps voor lesbische vrouwen te downloaden. “Behalve dan de sites die eerst voor mannen waren bedoeld en ineens een roze kleurtje kregen”, zo zegt Robyn. Dat was natuurlijk belachelijk en daarom besloot zij er iets aan te gaan doen. Ze besloot een dating-app te gaan maken, genaamd Her. Deze is speciaal voor vrouwen bedoeld en is ook gemaakt door vrouwen.

lexa dating-app

Datingsite Lexa heeft ook een eigen app, én verwelkomt ook lesbiennes

De blog After Ellen beschreef de app al als de beste app voor lesbische vrouwen. “Anders dan alle andere dating-apps die er te vinden zijn legt Her de focus juist op de meer sociale kant van het daten”, zo was er te lezen. Ongeveer 30 procent van de vrouwen die deze app in gebruik hebben, krijgen via deze weg ook daadwerkelijk een relatie en dat is een behoorlijk hoog aantal.

Maar dat is niet alles, want via deze handige app kun je ook nog eens heel erg goed zien waar de beste feestjes voor de gay community te vinden zijn. De app is overigens geheel gratis te downloaden en is een daadwerkelijke aanwinst voor alle lesbische vrouwen, wereldwijd.

Nu hoef je als lesbienne niet meer per se op de ouderwetse manier op zoek te gaan naar een date en ben je niet langer alleen afhankelijk van bepaalde websites, maar kun je dus ook gewoon onderweg, op je mobiele telefoon op zoek gaan naar een leuk afspraakje. Laten we hopen dat de app Her het begin is van vele nieuwe apps waar lesbische vrouwen gebruik van kunnen maken. Als je hem nog niet hebt opgehaald, is het zeker de moeite waard om de app eens uit te gaan proberen, niet geschoten is tenslotte altijd mis, nietwaar?

Ervaringen met de dating-app Her

Hebben onze lezeressen al kennis gemaakt met de dating-app Her? We zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen. Een overzicht van puur lesbische datingsites (dus geen apps, al hebben sommige wel een eigen app) vind je op deze pagina. Succes met swipen!

Speak Your Mind

*