Gay dating: waarom homo datingsites veilig moeten zijn

Gay dating: waarom homo datingsites veilig moeten zijn
Iedere datingsite moet natuurlijk goed beveiligd worden. Je wilt natuurlijk niet dat al je gegevens zomaar op straat komen te liggen. Dat is dan ook de hoofdreden waarom alle datingsites er hun uiterste best voor doen om de website zo veilig mogelijk te maken.

Zo wordt alles achter een extra veilige SSL verbinding verborgen en ook betalingen zitten hierachter, zodat ook dat soort zaken goed en veilig gedaan kunnen worden. EliteDating (gay elitedating) bijvoorbeeld heeft persoonlijke informatie en bankgegevens worden via de SSL-procedure gecodeerd. Elite Dating heeft ook het Veilig Daten keurmerk. En hoewel alle datingsites goed beveiligd moeten worden, is het helaas zo dat deze aandacht vooral aan gay datingsites geschonken moet worden.

Ook al leven we in een moderne wereld en denken we dat we met zijn allen heel erg ruimdenkend en tolerant zijn, gaat dat helaas niet voor iedereen op. Er zijn nog heel veel mensen die bijvoorbeeld haat tegenover homofiele mensen dragen, zowel homo’s als lesbiennes zijn nog met regelmaat het slachtoffer van zinloos geweld. En daarmee komen we meteen bij het beveiligen van de gay datingsites uit. Want in het verleden is wel gebleken dat er kwaadwillende mensen zich bij een desbetreffende site ingeschreven en speciaal afspraken maakten om vervolgens geweld bij de daadwerkelijke ontmoeting toe te passen. En dat zijn dingen die natuurlijk ongehoord zijn.

Maar maak je geen zorgen

Want vandaag de dag worden de profielen op datingsites nauwlettend in de gaten gehouden en zorgt de beveiliging er ook daadwerkelijk voor dat niet zomaar iedereen zich hier in kan schrijven. Alles wordt nagekeken en je kunt ook meldingen maken, als je iets niet vertrouwd. Vandaag de dag kan men ook via allerlei apps daten en zijn er allerlei manieren waarop je elkaar eerst kunt zien.

Alle gegevens zijn dus nu gewoon goed beveiligd. Zorg er in ieder geval ook zelf voor dat je de persoon in kwestie eerst goed leert kennen en spreek af op plekken waar je in het openbaar bent, helemaal als je het niet helemaal vertrouwd. Door op deze manier ook zelf goed op dat soort zaken te letten maak je het voor jezelf ook een heel stuk veiliger. Gelukkig is de techniek om datingsites te beveiligen steeds beter en zijn alle datingsites een heel stuk veiliger om te gebruiken.

Speak Your Mind

*