Gay singles willen liefde, loyaliteit en lol

Uit een enquête van GayParship blijkt dat de meerderheid van de gay singles 2 tot 5 vaste relaties heeft gehad. Vrouwen gaan echter meer en langere relaties aan.

Liefde, trouw en humor zijn onder homoseksuele singles het belangrijkst in een succesvolle relatie. Bij lesbische singles staat het aspect “dezelfde doelen en ideeën” ook hoog op het lijstje en bij homo’s is “financiële zekerheid” ook een factor. Voor bijna de helft van de ondervraagden is het aspect “elkaar de ruimte geven” ook erg belangrijk. Meer dan de helft van de ondervraagde singles wil een partner van dezelfde leeftijd en driekwart vindt het geen probleem als de ander al kinderen heeft uit een eerdere relatie.

60 procent Gays heeft 2 tot 5 relaties gehad

De meerderheid van de respondenten – bijna 60 procent – heeft twee tot vijf relaties gehad. Met name bij de vrouwen ligt dit aantal hoog. Een vijfde van de respondenten gaf aan dat ze nog nooit een vaste relatie hadden gehad. De relaties van homoseksuele vrouwen duren over het algemeen langer dan de relaties van mannen. En 17 procent van de lesbische singles geven aan dat hun langste relatie zeven tot tien jaar duurde en bijna 2/3 heeft een relatie gehad die 2 tot 5 jaar duurde.

Langdurig single met een groot verlangen naar een relatie

40 procent van de ondervraagde gayPARSHIP leden zijn meer dan drie jaar alleen – meer mannen dan vrouwen . Als reden hiervoor werden de volgende aspecten benoemd:
-Te hoge verwachtingen
-Verlegenheid
-Leeftijd (na bepaalde leeftijd is het lastiger om een partner te vinden)

Drie keer zoveel vrouwen als mannen geven aan dat ze het aspect ‘onafhankelijkheid bewaken’ erg belangrijk vinden. Het onderzoek toont ook aan dat het verlangen naar een relatie bij gay singles erg groot is. Slechts één procent geeft aan dat ze single willen blijven. De enquete werd gehouden onder de leden van de homo datingsite GayParship (lees onze review), de gay relatiesite met een persoonlijkheidstest.

Speak Your Mind

*